Palamós obre un nou cicle de Converses de Taverna

Divendres 3 de març, el restaurant Can Blau de Palamós, serà l’escenari de la primera de les tres noves sessions de Converses de Taverna. Aquesta activitat de documentació i divulgació de la memòria oral de la gent de mar enceta el seu vint-i-dosè any consecutiu de celebració, amb un balanç de 136 converses, totes elles disponibles al centre de documentació Documare.

Cicle 2023

Navegació a rem
3 de març. 19 h
Amb els seus practicants, compartim la passió per totes les formes de navegació a rem a la Costa Brava: embarcacions, pràctiques, formació, competicions…

Arrossegament 4.0
24 de març. 19 h
Avui, la pesca d’arrossegament està caracteritzada per l’ús intensiu de la tecnologia digital. Aquesta tecnologia facilita l’eficiència i la sostenibilitat de la pesquera, però també obliga els pescadors a fer fortes inversions i a dominar coneixements cada cop més complexos i sofisticats.
Parlarem dels darrers avenços tècnics i del reciclatge continu amb patrons de pesca en actiu.

La fascinació pels monstres marins
21 d’abril. 19 h
Els humans sentim una mescla de temor i atracció pels misteris. Els humans sentim una mescla de temor i atracció pels misteris de les profunditats. Recuperarem mites, relats i llegendes sobre monstres marins i ho connectarem amb el coneixement actual sobre el fons del mar per parlar dels animals més estranys i fascinants que s’hi poden trobar.

Més sobre el cicle Memòria Viva →

Totes les sessions se celebraran al restaurant Can Blau, amb una capacitat limitada a l’aforament de la sala.

Deixa un comentari