El Mercat de Tortosa, contenidor de patrimoni, espai de memoria viva i viscuda.

L’exposició “Memòries i patrimonis del Mercat”, dedicada al mercat Municipal de Tortosa, és fruit d’una recerca antropològica, realitzada pels antropòlegs Marc Ballester i Rosa Rodríguez, en treball de camp, que ha inclòs entrevistes, i documentació històrica i imatges gràfiques d’arxiu.

La conformen un conjunt de panells que expliquen la història del Mercat Municipal de Tortosa, amb continguts que fan referència tant als aspectes relacionats amb l’edifici, una imponent obra arquitectònica modernista, com explicatius de l’activitat quotidiana i els oficis que hi estan presents, i també amb el seu caràcter de lloc de trobada i sociabilitat, per als paradistes i la seva clientela.

Els panells porten per títol: El Mercat de ferro de la ciutat de Tortosa; El Mercat, la Ciutat i el territori; el Mercat, la quotidianitat del dia a dia; L’abadejo i la pesca salada; Carnissers, baldaners i trossellers; Placeres, pageses i majoristes; Les peixateres i el peix.

Organitza: Ajuntament de Tortosa

Col·laboren: Prisma, Institut Ramon Muntaner (IRMU), Arxiu Comarcal del Baix Ebre i Associació de Venedors del Mercat de Tortosa

Lloc: Mercat de Tortosa

Inauguració: dissabte 4 de març, 12h

Dates: a partir de la inauguració

Més informació: telèfon 670 32 50 90

Deixa un comentari