“Que em portin al circ!”: la figura de les dones i les dissidències barbudes, de Marta Vigo

Vigo Mitjans, Marta (2023) “Que em portin al circ!” La figura de les dones i les dissidències barbudes. Barcelona: Manifest Llibres. ISBN: 978-84-19719-50-8

Obra guanyadora de la 1a Edició del Premi de Recerca ICA: Mirades des de l’antropologia, Que em portin al circ! és una autoetnografia on el plantejament teòric-metodològic reconeix tant la importància de l’antropologia del gènere com les teories feministes del cos, tot remarcant el paper d’una antropologia del cos viscut, experimentat, agent i apostant a parlar des del cos i no sobre el cos. Per mostrar tot això s’inicia amb una aproximació conceptual a l’antropologia del cos, del gènere i de la monstruositat per, seguidament, donar espai i visibilitat a itineraris barbuts que estan en constant diàleg amb cinc qüestions i inquietuds: l’estigma, les pràctiques corporals, la socialització, la medicalització i l’empoderament.

Des de la reflexió autoetnogràfica, l’autora ens adverteix de que el llibre no és només sobre barbudes, sinó que és un lloc des d’on reflexionar envers els cossos no normatius i qüestionats per fer visible l’invisible; per reivindicar com a possibles i reals les experiències i vivències de les dones i altres identitats dissidents barbudes.

El llibre ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per més informació: https://manifestllibres.cat/products/que-em-portin-al-circ

Deixa un comentari