Els museus etnològics davant dels reptes futurs : sostenibilitat i desenvolupament local

3r Congrés Català d’Antropologia

Dates: 24, 25 i 26 de gener de 2024

Lloc: Universitat de Lleida. Campus de Cappont.

El Congrés pretén contribuir a la promoció i la difusió de l’Antropologia a Catalunya i actuar com a una plataforma per donar visibilitat a la nostra disciplina. Us convidem a participar en el debat i la reflexió conjunta. Podreu participar enviant propostes de simposis, comunicacions, pòsters i material audiovisual. També deixem la porta oberta a d’altres propostes d’activitats.

Dins del Congrés tindrà lloc el simposi Els museus etnològics davant dels reptes futurs : sostenibilitat i desenvolupament local, coordinat per Xavier Roigé Ventura (Universitat de Barcelona) i Jordi Abella Pons (Ecomuseu de les Valls d’Àneu), amb la col·laboració de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya.

La presentació de comunicacions estarà oberta fins el 30 de juny, previ registre. Se suggereixen comunicacions que tractin aspectes com anàlisi de renovacions museogràfiques, accions vers les comunitats locals, mecanismes de participació social, iniciatives a través de les xarxes socials, experiències d’exposicions sobre aspectes socials contemporanis, accions desenvolupades durant la COVID, estratègies de museologia social, etc. Amb el simposi es vol establir un fòrum de debat i discussió sobre les transformacions dels museus, el seu i el seu rol dins de l’antropologia catalana.

Deixa un comentari