Oberta la inscripció pel Ve Taller de Restauració d’Embarcacions Tradicionals de Pesca de l’Escala

Gràcies a la bona rebuda que ha rebut en les darreres quatre edicions, l’Ajuntament de l’Escala, mitjançant el Museu de l’Anxova i de la Sal i l’Afolí de la Sal-Museu de l’Escala, torna a organitzar un Taller de Restauració d’Embarcacions Tradicionals de Pesca. El taller es portarà a terme a la tardor, concretament els dies 23 i 30 de setembre, i el 7 i 14 d’octubre.

El mestre d’aixa Salvador “Xeve” Feliu, de les Drassanes Sala, serà qui dirigirà el taller. Aquestes drassanes són les més antigues en actiu de Catalunya i una de les més històriques de la Mediterrània. La sisena generació de la nissaga Sala guiarà als inscrits en les feines més habituals d’aquest ofici tradicional tant arrelat a l’Escala.

El taller va destinat a tothom a qui li apassioni la navegació tradicional i els treballs vinculats en construir i, sobretot, reparar i restaurar embarcacions de fusta com les que sempre han solcat la nostra mar. Les quatres sessions, que es portaran a terme dissabtes al matí de les 9.30 h a les 13.30 h, es treballarà en bastiments de fusta que formen part del patrimoni marítim de l’Escala i que han d’esdevenir, un cop restaurats, protagonistes de les futures edicions de la “Festa de la Sal” de l’Escala. Un esdeveniment candidat a ser valorat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de l’UNESCO.

Aquest taller es realitzarà al moll pesquer de l’Escala i té un cost de 45 €. Els inscrits rebran un dossier informatiu, i les places són limitades. Més informació i inscripcions a museu@lescala.cat

El taller compta amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de l’Escala, de les Drassanes Sala i de l’Associació de Vela Llatina de l’Escala.

Deixa un comentari