100 anys de l’Esbart Dansaire de Rubí. Dansa tradicional catalana

Novetat editorial

Escofet, Enric (2023) 100 anys de l’Esbart Dansaire de Rubí. El Papiol: Editorial Efadós. ISBN: 978-84-19736-02-4

Amb motiu de la commemoració del centenari de l’Esbart Dansaire de Rubí, l’entitat rubinenca i l’Editorial Efadós publiquen el llibre del rubinenc Enric Escofet, 100 anys de l’Esbart Dansaire de Rubí.

L’Esbart Dansaire de Rubí va néixer l’any 1923 com una secció del Centre Parroquial de la ciutat. La renovació viscuda per l’entitat a partir del 1952, quan prengué el mític Esbart Verdaguer com a model, i la direcció ininterrompuda d’Albert Sans durant trenta-cinc anys, van situar-lo al capdamunt dels esbarts de Catalunya tant per la seva tècnica i sentit escènic com per la tasca d’investigació i creació de noves coreografies, sempre fidels als materials tradicionals. Sota la direcció d’Eduard Ventura i, actualment, de Jordi Rubio, director del grup des de l’any 2005, l’esbart ha maldat per fer-se una posició en la cartellera cultural del país.

El llibre es pot aconseguir a la mateixa pàgina de l’Editorial Efadós.

Deixa un comentari