El programa de formació MasterPeix ha donat les eines d’interpretació necessàries als pescadors de Palamós perquè puguin explicar el seu patrimoni a la ciutadania en forma d’activitats culturals.
Des de fa uns anys, la cuina i la gastronomia són un vector principal de difusió i valorització del patrimoni cultural de la gent de mar. Des del 2018, la Fundació Promediterrània, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors, ha desenvolupat el projecte MasterPeix, un programa de formació perquè els mateixos pescadors i altres persones vinculades al sector pesquer es converteixin en els principals prescriptors dels productes del mar. Amb MasterPeix han adquirit habilitats comunicatives i interpretatives d’un producte i d’un patrimoni immaterial que, ara, es posa a disposició de la ciutadania a l’Espai del Peix.

A partir del mes de juliol i durant tot l’agost de 2023, de forma regular l’Espai del Peix programa show-cookings dirigits per pescadors de Palamós. Són ells mateixos els que expliquen el peix, fan les demostracions culinàries i parlen del seu treball en el marc d’una activitat de dues hores de durada on es barreja el tast de plats de cuina marinera amb els sabers tradicionals i el coneixement expert integrants del patrimoni immaterial marítim i pesquer.
D’aquesta manera, el Museu de la Pesca impulsa la implicació de la comunitat local en la comunicació del seu propi patrimoni a través d’activitats culturals en múltiples formats i per tota classe de públic, amb qualitat, seguretat i confiança gràcies a la formació rebuda.

Podeu consultar tota la informació del programa MasterPeix i dels show-cookings amb pescadors locals al web del Museu de la Pesca.