La comunitat pesquera de Palamós posa en valor el seu patrimoni gastronòmic

El programa de formació MasterPeix ha donat les eines d’interpretació necessàries als pescadors de Palamós perquè puguin explicar el seu patrimoni a la ciutadania en forma d’activitats culturals.

Des de fa uns anys, la cuina i la gastronomia són un vector principal de difusió i valorització del patrimoni cultural de la gent de mar. Des del 2018, la Fundació Promediterrània, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors, ha desenvolupat el projecte MasterPeix, un programa de formació perquè els mateixos pescadors i altres persones vinculades al sector pesquer es converteixin en els principals prescriptors dels productes del mar. Amb MasterPeix han adquirit habilitats comunicatives i interpretatives d’un producte i d’un patrimoni immaterial que, ara, es posa a disposició de la ciutadania a l’Espai del Peix.

A partir del mes de juliol i durant tot l’agost de 2023, de forma regular l’Espai del Peix programa show-cookings dirigits per pescadors de Palamós. Són ells mateixos els que expliquen el peix, fan les demostracions culinàries i parlen del seu treball en el marc d’una activitat de dues hores de durada on es barreja el tast de plats de cuina marinera amb els sabers tradicionals i el coneixement expert integrants del patrimoni immaterial marítim i pesquer.

D’aquesta manera, el Museu de la Pesca impulsa la implicació de la comunitat local en la comunicació del seu propi patrimoni a través d’activitats culturals en múltiples formats i per tota classe de públic, amb qualitat, seguretat i confiança gràcies a la formació rebuda.

Podeu consultar tota la informació del programa MasterPeix i dels show-cookings amb pescadors locals al web del Museu de la Pesca.

Deixa un comentari