XIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

El dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre de 2023 se celebrarà a Puigcerdà (Museu Cerdà. C/ d’Higini de Rivera, 4) la tretzena edició del Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs sota el títol “Infraestructures i comunicacions al Pirineu”.

El Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, de caràcter biennal, està organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Institut d’Estudis Ceretans, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorçans, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i la Societat Andorrana de Ciències.

En aquesta ocasió, el col·loqui se centrarà en l’anàlisi de les infraestructures i les comunicacions al Pirineu. En aquest sentit, la realitat d’un territori la condicionen múltiples variables. Les infraestructures que s’han construït o bé les que s’han programat i no executat, així com les comunicacions de tot tipus, tant les que faciliten els desplaçaments geogràfics com les que permeten els serveis i fluxos digitals, són aspectes fonamentals per entendre l’ordenació territorial, les dinàmiques socials, econòmiques, polítiques i culturals d’un territori, les seves relacions amb d’altres zones i el seu paper en un context més global.

El col·loqui s’estructurarà al voltant dels tres àmbits temàtics següents:

Àmbit 1. Infraestructures i comunicacions al llarg de la història (fins al segle XIX)

Àmbit 2. Comunicacions com a factor d’estructuració del territori

Àmbit 3. Actualitat i perspectives de futur

Més informació: https://www.irmu.org/news/4767

Deixa un comentari