La imatge que mai no acaba: Antropologia visual per a comprendre el món

Us convidem el pròxim dimarts 24 d’octubre a les 19.00 h, a la presentació del llibre de Roger Canals: La imatge que mai no acaba. Un viatge per l’antropologia visual, des del cinema etnogràfic fins a la intel·ligència” (Editorial Gedisa, 2023). La presentació es farà al Museu Etnològic i de Cultures del Món (seu del C. Montcada, 12, Barcelona).

Ens hem acostumat a relacionar-nos dia a dia amb imatges que fins fa poc no existien, com els deepfakes que crea la intel·ligència artificial, els hologrames hiperrealistes que permeten que celebritats mortes tornin als escenaris, o els mems que no paren de reproduir-se. 

«L’antropologia visual és la disciplina que ens permet entendre les cultures
i societats del món a través de les imatges».

L’assaig La imatge que mai no acaba, de l’antropòleg i cineasta Roger Canals, és el primer llibre d’antropologia visual publicat en català. Una proposta clara, crítica i actualitzada que recull els avanços en el camp dels últims deu anys. Un treball teòric i pràctic que es va començar a gestar a la selva veneçolana i que abasta des del cinema etnogràfic fins a la intel·ligència artificial.

Amb aquesta presentació inaugurem les sessions de cinema etnogràfic organitzades per l’Institut Català d’Antropolgia i el Museu Etnològic i de Cultures del Món, en el marc de la 13a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari