La 13a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic arriba a Taradell

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural  de la Generalitat de Catalunya, organitza la 13a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. La Mostra des de fa unes edicions, té caràcter multiseu, i combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció actuals, sempre amb el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La Mostra es realitza arreu del país i són diferents entitats que formen part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, les que l’organitzen. Entre aquestes hi ha el Museu del Ter.

El Museu del Ter coordina per onzè any consecutiu la Mostra a les comarques d’Osona i el Ripollès. Enguany, i seguint amb la voluntat territorial de la Mostra, es realitzen 7 sessions en 6 poblacions diferents: Manlleu (2 sessions); Rupit; Taradell; Ripoll; Vic i Torelló.

Entre aquestes sessions hi ha documentals i filmacions actuals, casos de les sessions celebrades a Manlleu, Vic i Rupit, mentre que també hi ha 4 sessions que serviran per visualitzar i incentivar la recuperació d’antigues filmacions amb un clar interès etnogràfic. En conjunt, una iniciativa per donar a conèixer i posar en valor el nostre patrimoni etnogràfic audiovisual.

La pròxima sessió es celebrarà a Taradell i tindrà com a protagonista “La revifalla de la sardana a Taradell”, que a partir d’enregistraments cedits per Maria Rosa Soler i Miquela Blanch, de l’Agrupació Sardanista, s’ha realitzat un documental que repassa la història de la sardana a Taradell i d’aquesta entitat.

Data: Dijous 26 d’octubre de 2023 a les 19h     

Població i lloc: Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell. Carretera de Balenyà 101

Data: Per a més informació: www.museudelter.catinfo@museudelter.cat – 938515176 

Deixa un comentari