El Ter protagonista d’una nova sessió de la Mostra de Cinema Etnogràfic

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural  de la Generalitat de Catalunya, organitza la 13a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que es realitza arreu del país i són diferents entitats que formen part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, les que l’organitzen. Entre aquestes hi ha el Museu del Ter.

La tercera sessió es celebrarà a Ripoll, on podrem veure el documental de l’any 1978 “En traurem mai l’aigua clara?” Els directors sónJosep Gili; Eudald Alabau i Ramon Alabau i a través d’una pilota llançada a Ulldeter (indret on neix el riu Ter), fan un recorregut fins a la seva desembocadura. La filmació permet observar el paisatge i el riu i reflexiona sobre com ha evolucionat el paisatge així com l’estat de l’aigua. El documental qüestiona els usos de l’aigua i moltes d’altres qüestions que tot i que es van enregistrar fa més de 40 anys encara són vigents.

Al final del documental es farà un debat amb Ferran Gonzàlez i Prat, biòleg. 

Data: Divendres 27 d’octubre de 2023 a les 19h           

Població i lloc: Museu Etnogràfic de Ripoll. Plaça Abat Oliba s/n. Ripoll

Data: Per a més informació: www.museudelter.catinfo@museudelter.cat – 938515176 

Deixa un comentari