Lliurament del premi Pedra Seca 2023 als Amics de l’Arquitectura Popular

El diumenge 22 d’octubre de 2023, en la cloenda de la “XII Trobada de pedra seca i arquitectura tradicional dels territoris de parla catalana” celebrada a Cadaqués, es va fer el lliurament del quart Premi Pedra Seca 2023 que concedeix l’APSAT als Amics de l’Arquitectura Popular pels més de vint anys de treball sobre la pedra seca a les comarques de Ponent.

Ramon Artigas, membre de la Junta de l’APSAT, el va lliurar a Jaume Pedrós president d’aquella entitat.

L’APSAT vol aprofitar per reconèixer el treball pel company Josep Mora Castellà, membre fundador dels Amics de l’Arquitectura Popular, que ens deixà el 2012.

El 2020 l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) va instaurar lliurar anualment un “Premi Pedra Seca” com a reconeixement de la feina col·lectiva o individual d’entitats o persones que hagin treballat continuadament pel coneixement i la difusió de les construccions de pedra seca.

2020: Revista Pedra Seca

2021: Fundació el Solà de La Fatarella

2022: Grup barracaire Drac Verd de Sitges / Wikipedra

La figura d’aquests quatre premis lliurats fins ara és obra de l’artista Roser Tomàs Llambrich (Sant Jaume d’Enveja).

Deixa un comentari