Memòria Viva. Tallers i jornades de memòria oral al Museu de la Pesca

La voluntat de recuperar la memòria oral del món de la mar ha dut el Museu de la Pesca a entrevistar persones relacionades amb la vida marítima de la Costa Brava. No només ha estat un gran plaer, també ha esdevingut una font inesgotable de coneixement, un patrimoni que malauradament té la fragilitat que li confereix la seva naturalesa.

El Museu de la Pesca fa dues dècades que treballa per identificar, documentar i dotar de valor el patrimoni etnològic immaterial de la gent de mar, no només enregistrant i preservar-lo per a les generacions futures, sinó també difonent i retornant-lo a la societat en forma d’activitats obertes a la ciutadania.

Memòria Viva és un programa d’activitats orientat a documentar el patrimoni immaterial del litoral. Compta amb tres activitats diferenciades: Converses de Taverna, diàlegs amb la gent de mar; Imatges que fan parlar, per a la descoberta dels fons fotogràfics; i Mestres dels fogons, una aproximació a la cuina marinera del nostre territori.

Enguany, sumem l’activitat Experts a bord, per donar una nova mirada, des de l’experiència de les tripulacions i de la mateixa comunitat pesquera, a les Barques del Peix, l’extensió flotant del Museu de la Pesca.

Descarrega aquí el programa 2023-2024

Deixa un comentari