Darrera sessió del cicle ‘Mar fràgil’, dedicada als pescadors de Terranova

Divendres 10 de novembre (18 h), se celebra al Museu de la Pesca la darrera sessió del cicle de cinema documental Mar fràgil, inclosa dins la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

Enguany s’han inclòs quatre sessions que posen en valor el patrimoni cinematogràfic amateur, una font documental indispensable per a comprendre les transformacions dels gèneres de vida litorals i els canvis en els sistemes pesquers.

Per això, la darrera sessió del cicle està dedicada als pescadors que durant segles van acudir a les aigües del Canadà per pescar el bacallà, una pesquera avui pràcticament desapareguda a causa del col·lapse de l’estoc pesquer. Projectarem el making-off de Terranova, una pel·lícula enregistrada el 1991 a bord d’un vaixell basc. De la mà del seu director, Ferran Llagostera – un cineasta expert en el cinema de mar – coneixerem les duríssimes condicions de vida i treball a bord del vaixell, enmig de fortíssims temporals, fred glacial i mar arborada. El film dura uns 30′, i posteriorment podrem xerrar amb el seu director de les condicions en què foren rodades moltes de les escenes i de la sort de tots aquells pescadors.

Mar fràgil és una activitat del Museu de la Pesca que té el suport de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari