Nova sessió de cinema etnogràfic: “La Gomera. El velorio de los angelitos”

Aquest documental forma part d’una sèrie de documentals realitzats per Laboratorio Escénico per a salvaguardar costums i tradicions perdudes de les illes Canàries. El velorio de los angelitos és un costum en desús a la Gomera. Es tractava d’una pràctica màgico‐religiosa que pretenia la comunicació amb el més enllà: a través dels nens morts, que actuaven com a intercessors, els familiars podien comunicar‐se amb els esperits dels seus avantpassats. Aquesta pràctica que sembla que fou practicada a totes les illes Canàries i també en països com Xile, Argentina o Uruguai, es va portar a terme fins a mitjans del s. XX. Consistia a ballar amb el nen difunt al so del tambor durant la vetlla.

Sessió presentada per Anaïs Madera i Sibila Vigna (membres del Grup Religió, Ritual i Poder GIRRPO/ICA).

Data: Dijous 9 de novembre de 2023 a les 18.30h.
Lloc: Museu Etnològic i de Cultures del Món, C. Montcada 12, Barcelona. Entrada lliure.
Organitzen: Institut Català d’Antropologia i Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Deixa un comentari