Fidjos de Rabelado

Edith Lasierra Muñiz i Alberto López Bargados. Fidjos de Rabelado. Arte y lógicas de contestación en la isla de Santiago de Cabo Verde. Barcelona: Edicions Bellaterra, 2012, 143 p.

Aquest llibre constitueix un apropament a la complexa realitat de les comunitats de rabelados de l’illa de Santiago (Cap Verd), i en particular a la seva recent producció artística. Inesperadament, aquestes obres han situat als seus creadors, així com a les comunitats que representen, en el centre dels debats al voltant a la crioulidade, la clau conceptual que inspira la identitat capverdiana. En el marc global dels processos de patrimonialització de les identitats, el cas dels rabelados, presenta una variant interessant, situada a mig camí entre les polèmiques sobre la autenticitat i les apologies contemporànies del mestissatge.

Deixa un comentari