Els nostres sants

Fundació MauríC. de Cardedeu, 17, la Garriga
Dissabte 13 d’octubre, a les 19.00 h


L’any 1957, l’historiador i notari garriguenc Josep Maurí (1912-1967) va publicar el llibre Els Sants de la diòcesi de Barcelona. Recollia, en un sol volum, diversos articles publicats a principis de la mateixa dècada al full d’Acció Catòlica de la parròquia de Sant Esteve de la Garriga. En plena època del nacionalcatolicisme, Maurí es va atrevir a publicar en allò que avui podríem concebre com a una autoedició aplicada a un llibre escrit en català i de temàtica plenament religiosa. Aquest fet va obligar-lo a passar totes les censures existents a l’època i, fins i tot, va merèixer la felicitació del mateix arquebisbe Gregorio Modrego Casaus. Maurí va aplegar les biografies de sants canonitzats oficialment però també d’alguns que es fonamenten en la tradició que, aleshores, tenien una adscripció directa amb la diòcesi de Barcelona. Igualment, hi va afegir les advocacions marianes amb més devoció i amb una relació de patronatge amb el bisbat, una festa litúrgica de primera magnitud i d’altres personatges, no canonitzats, però d’especial relleu.

A finals de l‘any passat, Joan Arimany i Juventeny (Manlleu, 1966) va publicar el Diccionari de sants històrics catalans, editat per Farell Editors, un dels darrers llibres escrits sobre santes i sants del nostre país. Aquesta temàtica compartida amb el llibre de Maurí va aconsellar la idoneïtat d’organitzar aquesta conferència que versarà sobre els aspectes més destacats del llibre que, fa 55 anys, va veure la llum de la mà del fundador de l’entitat.

L’entrada és gratuïta. A continuació es podrà visitar la casa-museu, que entre d’altres peces compta amb el cadirat gòtic de la Catedral de Girona.

Informació: Tel. 636 310 613, victor_garric_6@hotmail.com

Deixa un comentari