Record de Setmana Santa de Manlleu

El dijous 20 de març a les vuit del vespre tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Record de Setmana Santa” on s’evoca la processó del Sant Enterrament de Manlleu desapareguda fa quatre dècades.

Les transformacions socials de les darreres dècades, amb l’augment de l’oferta d’oci, la millora de la mobilitat o la progressiva laïcització, són la causa que algunes manifestacions culturals del calendari religiós hagin sofert canvis profunds o fins i tot hagin desaparegut. Aquest és el cas de la processó del Sant Enterrament, antic punt àlgid de les celebracions de la Setmana Santa manlleuenca. La processó, que es va fer per darrera vegada l’any 1970, era un dels actes més multitudinaris que se celebraven a Manlleu. La seva organització mobilitzava un miler de congregants agrupats en confraries. Gent d’arreu omplia els carrers de Dalt i el Baix Vila per veure desfilar els nou passos, els personatges i altres elements simbòlics que representaven la passió de Crist. Era un moment clau del calendari manlleuenc que aquesta exposició vol recordar.

Dia: 20 de març a les 20h

Lloc: Museu del Ter. Passeig del Ter, 2. 08560 Manlleu

Per a més informació: www.museudelter.cat – 93 851 51 76

Deixa un comentari