Dotze dones, tretze bruixes

El proper dissabte 30 d’abril el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella (MEMGA) presenta l’exposició Dotze dones, Tretze bruixes. Mites i llegendes del Montseny, una tast de llegendes populars de les valls del Montseny que traslladaran el visitant a indrets fantàstics però també reals del massís del Montseny (Arbúcies, Montsoriu, Gualba, Pla de la Calma, Viladrau…), de la mà de personatges màgics i populars com la Dona d’Aigua, la Bruixa Guilleuma, el Cap d’Estopes, la Mort, els Tres Bisbes, el llop, els dansaires…

L’exposició, que es presenta com un llibre de gran format (18 plafons de 2×1 m.), compta amb 13 històries reescrites a cura de Jordina Boix i il·lustrades per Delphine Labedan, qui ja conjuntament van presentar, el passat més de desembre, La Bruixa Guilleuma, el primer número de la col·lecció Contes del Montseny, editat pel MEMGA.

Més informació a www.museuetnologicmontseny.org

Dossier de premsa 12 dones, 13 bruixes

L’exposició pretén apropar el visitant a un món màgic nascut a redós d’unes comunitats que havien fet de la terra la seva raó de ser. Homes i dones que, sovint, al costat de la llar de foc, i per veu dels més grans, transmetien a uns embadalits oients, valors, anhels i pors que contribuïen a modelar i engruixir, generació rere generació, el bagatge cultural d’unes societats, que la globalització ha acabat per extingir.

Entesa com una petita contribució a la tasca de recull i difusió de la cultura popular montsenyenca que noms il·lustres de la literatura com Víctor Balaguer, Apel·les Mestres o Mn. Pere Ribot, o de l’ecologia com Martí Boada, han fet amb anterioritat. Aquesta exposició es presenta com un llibre obert, en el que no hi falten alguns relats fruït de la tasca de recuperació patrimonial que el Museu Etnològic del Montseny porta a terme des de fa més de 25 anys.

Deixa un comentari