Turisme de postal

Demà s’inaugura la mostra Turisme de postal, produïda per Fundació Caixa Tarragona i l’Arxiu Històric de Tarragona.

A mitjan segle XX, el turisme  va transformar tant els costums i les formes de viure l’oci com l’economia i l’urbanisme de les poblacions de costa. Des de llavors, l”activitat turística ha determinat en bona mesura el model de creixement de les poblacions de costa i ha esdevingut un dels principals motors econòmics de les comarques del Camp de Tarragona.

La mostra Turisme de postal proposa una aproximació a aquest fenomen a partir d’un tipus documental ben particular: les postals promocionals editades a partir de les fotografies de Raimon Miserachs. Les postals són un retrat dels espais i els escenaris del turisme i, alhora, formen part dels mecanismes del negoci ja que es conceben  com a element d’atracció. Les imatges procedeixen del fons de l’empresa Foto Raymond de Tarragona (1940-1991), que es troba dipositat a l’Arxiu Històric de Tarragona.

La conferència inaugural anirà a càrrec de Salvador Anton Clavé, catedràtic d’anàlisi geogràfica regional a la URV.

Lloc: Sala d’Exposicions Tarragona. C/ Higini Anglès, 5

Dates: inauguració dijous 20 d’octubre, a 2 quarts de 8 del vespre. L’exposició es podrà veure fins al 22 de gener de 2012.

Organitzen: Fundació Caixa Tarragona i Arxiu Històric de Tarragona

Informació: 977 299 360, www.fundaciocaixatarragona.com

Deixa un comentari