Boscos de Ferro

El projecte “Boscos de Ferro”, impulsat des de vàries institucions, entitats, i persones del territori i de fora, encapçalades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Ajuntament d’Alins, investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, és una proposta que vol ajudar al desenvolupament de la vall Ferrera des de la sostenibilitat, a partir de la recuperació i la valoració turística del patrimoni cultural, centrat en els vestigis de la siderúrgia de diferents èpoques, tot relacionant-lo de manera integral amb el seu entorn natural.

Aquest projecte també neix amb la voluntat d’establir un pont entre la investigació científica i l’acció territorial. El motor principal serà la recerca, però de manera que permeti mantenir un diàleg constant amb el territori per poder posar en valor social el coneixement derivat de l’activitat acadèmica.

Trobades com les que es recullen en aquesta publicació ens ajuden, doncs, a apreciar molt més el patrimoni que tenim al territori; a valorar el que som i el que podem fer si unim esforços i interessos comuns. I, en aquest cas, per intentar que el ferro torni a tenir un paper protagonista en el present i el futur de la vall Ferrera, fer realitat una reivindicació històrica de la seva gent per recuperar el seu llegat i forjar el seu futur sobre els fonaments del seu passat.

L’acte de presentació de la publicació “Boscos de Ferro. Actes de les primeres jornades re receca i desenvolupament de la Vall Ferrera” tindrà lloc el proper dissabte 23 de juny a les 19:00h a l’Ajuntament d’Alins, i hi participaran el Sr. Josep Poch, alcalde d’Alins, el Sr. Agustí López, president del Parc Natural de l’Alt Pirineu, i el Sr. Feliu Vinyals, president de l’Associació pel patrimoni de la Vall Ferrera.

Deixa un comentari