Heterodòxia i transformació social al Marroc

prova_def

En el marc de la 6a Mostra Internacional de Cicle de Cinema Etnogràfic

Data: 05/10/2016 al 06/10/2016

Organitza: Institut Català d’Antropologia (ICA). Col·labora: Institut d’Estudis Catalans (IEC)

Lloc: Institut d’Estudis Catalans (IEC), Sala Pi i Sunyer,  carrer del Carme 47, Barcelona (entrada lliure).

 

 

 

 

Dimecres 5 d’octubre a les 18.30h.

ZIARA. MÁS ALLÁ DEL UMBRAL

Producció: Instituto de las Culturas, Melilla. Dir.: Sonia Gámez. 2013 (54’)

Ponent convidat: JOSEP LLUIS MATEO (col·laborador)

Aquest documental recorre el nord del Marroc per endinsar- nos a l’interior dels santuaris, un dels principals espais de religiositat popular i medicina natural. Descobrim com homes i dones han mantingut viva la tradició amb rituals que gairebé sempre han estat vinculats a malalties, a qüestions de sexualitat o fertilitat. En un món de canvis, els corrents ortodoxos consideren aquestes pràctiques com una desviació il·lícita.

Dijous 6 d’octubre a les 18.30h.

AGDAL. VOCES DEL ATLAS
Producció: España-Francia-Marruecos, École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, École Nationale d’Agriculture de Meknes, Institut de Recherche pour le Développement, Universitat Autònoma de Barcelona, Université Cadi Ayad de Marrakech i Ayuntamiento de Alcobendas. 2007 (26’)

Ponent convidat: PABLO DOMÍNGUEZ (director)

Aquest documental basat en 4 anys de treballs etnològics, analitza per primera vegada, l’Agdal ancestral del Yagour, un sistema de control comunitari dels recursos naturals dels Berbers de l’Alt Atles marroquí. L’Agdal permetrà accedir a nombrosos secrets del tàndem Natura i Societat al nord d’Àfrica.

Deixa un comentari