pyrenades 2012.

Dates: Del 31 de març al 7 d’abril de 2012.
Lloc: Salardú-La val d’Aran.
PYRENADES 2012. PROGRAMA
Dissabte 31 de març 2012, a les 17h, a la Sala PyrenMuseu. “Presentació-Inauguració de Pyrenades 2012”; a càrrec de Damià Calvet, Secretari de Territori i Mobilitat de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Porta – Director de l’IDAPA; Carlos Barrera – Síndic d’Aran; César Ruiz Canela – Alcalde de Naut Aran i Manel Rocher – Director de Pyrenades
– 18h, a la Sala Social de Salardú: Inauguració de l’exposició “Els Pirineus en profunditat: fotografia estereoscòpica i 3D”. Visita guiada i comentada, amb invitació
– 21h a la plaça Major- Música tradicional i degustació de Vin Cau.
-23h30’ Sala PyrenMuseu. Actuació del Grup “Fat Beat
CONFERÈNCIES I DEBATS
Diumenge 1 a les 18h a la sala Sala Social (Exposició 3D).
“De la fotografia estereoscòpica al 3D”,  a càrrec de Lluís Dubreuil, President de Global3DSolutions.
– Dilluns 2 a les 18h a la Sala PyrenMuseu . “Els llacs pirinencs com a sentinelles del canvi ambiental planetari“, a càrrec de Lluís Camarero, Científic Titular del CSIC i responsable de l’Observatori Limnològic dels Pirineus (LOOP).
– Dimarts 3 a les 18h a la Sala PyrenMuseu.”Literatura i poesia als Pirineus. En joan Maragall”, a càrrec de Pere Maragall, Catedràtic del llengua i literatura catalanes.
– Dimecres 4 a les 18h a la Sala PyrenMuseu . “Aran in Edit”. Debat amb Nil Torremocha, David Sanabria, Fidel Casablancas, Alex Martínez. Equip de Bumpy films.
– Dijous 5 a les 18h a la Sala PyrenMuseu.”Presentació del nou mapa Alpina Val d’Aran” , a càrrec de Joan López, Biòleg i coordinador del treball de camp de l’Editorial Alpina
Divendres 6 a les 18h a la Sala PyrenMuseu. “L’estudi dels Pirineus (fotografies i orografies) ”, a càrrec de Hélène Saule-Sorbé, Profesora d’arts plàstiques a l’universitat Michel de Montaigne Bordeaux 3.
Dissabte 7 a les 18h a la Sala PyrenMuseu. “Els Pirineus: territori de cooperació mil·lenari” ”, a càrrec de Xavier Bernard Sans, Director del Consorci de la CTP-Comunitat de Treball dels Pirineus.
II MOSTRA DE CINEMA DE MUNTANYA
La projecció de les películes serà en versió original
Dissabte 31 de març a les 22h a la Sala de Plens de l’Ajuntament. “Kayak Session. Aigües braves al Pallars” amb Oriol Colomé i Gerd Serrasolses.
Diumenge 1 d’abril, a les 22h a la Sala PyrenMuseu i dijous 5 a la Sala de Plens de l’Ajuntament. “All i can”, by Sherpas Cinema, dels directors Dave Mossop & Eric Grossland.
Dilluns 2 d’abril, a les 22h, a la Sala PyrenMuseu.”L’ours, une histoire de l’homme”, de l’Association Altaïr Nature.Amb la presència del director Frantz Breitenbach.
Dimarts 3, a les 22h, a la Sala PyrenMuseu i divendres 6 a la Sala de Plens de l’Ajuntament.”Life Cycles” by Stance Films, dels directors Derek Frankowski & Ryan Gibb.
Dimarts 3, a les 22h, a la Sala PyrenMuseu i divendres 6 a la Sala de Plens de l’Ajuntament.
Dimecres 4 a les 22h a la Sala de Plens de l’Ajuntament. “Encordades”, de Alkimia produccions, del director: Gerard Montero. Amb la presència de Mònica Verge.
PASSEJADES.
Excursions guiades amb guies del Conselh Generau d’Aran. A les 9h trobada a l’oficina de turisme de Salardú-Parking. (Duració: 3-4h Dificultat fàcil).
Diumenge 1 d’abril – Visita a la Mòla de Salardú i l’Església de Tredòs . Passant pel Camin Reiau.
Dilluns 2 d’abril – Visita a l’Església de Salardú i PyrenMuseu.
Dimarts 3 d’abril – Visita a l’Església d’Unha i Musèu dera Nheu.
dimecres 4 d’abril – Visita a l’Església de Santa Maria d’Arties i església de Sant Joan.
Dijous 5 d’abril – 10h. Visita de l’Església de Sant Miquèu de Vielha i Museu dera Val d’Aran.Trobada davant l’església de sant Miquèu de Vielha.
Divendres 6 d’abril – 10h. Visita a l’Església de Vilamós i Ecomusèu çò de Joanchiquet. Dissabte 7 d’abril – 9h. Visita a l’Església de Vilac i Fabrica dera Lan (Vielha). Trobada davant l’església de Vilac.
CAMINADES
Excursions guiades amb la companyia de guies Aiarasmi.A les 9h trobada a l’oficina de turisme de Salardú-Parking. (Duració: 5-6h Dificultat mitjana).
Diumenge 1. Val d’Aiguamòg.
Dilluns 2. Val de Ruda
Dimarts 3. Val d’Unhòla.
Dimecres 4. Valarties.
Dijous 5. Salardú-Vielha.
Divendres 6. Barranc de Corilha.
Dissabte 7. Salardú-Pla de Beret.
Organitza: PyrenMuseu i Ajuntament de Naut Aran.
Amb el suport de: IDAPA
Col·labora: ICAT FM, Global3DSolutions, Segre, Tourisme dera Val d’Aran

Deixa un comentari