El llibre de la vida

Museu de la Vida Rural. C. d’En Canós, 16,  l’Espluga de Francolí
Divendres 27 d’abril de 2012, a les 19.00 h

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí presenta El llibre de la vida, un projecte de banc de memòria virtual. El llibre de la vida pretén convertir-se en un dipositari en línia de records, un banc de memòria creat a partir d’imatges, àudios i vídeos que formin una xarxa participativa, horitzontal i democràtica, que reculli testimonis de tota la ciutadania catalana. El projecte neix arrel d’una experiència similar, però d’àmbit local, que van dur a terme Jordi Martorell i Lídia Porcar:  l’Arxiu Virtual de Memòria Local de la Conca de Barberà. Ara s’amplien els horitzons de la proposta inicial amb el recolzament de les associacions Fons Casteller Emili Miró de Terrassa, La Veu Jove de la Conca de Montblanc i Creat 360o de Terrassa.

L’arxiu, que ha de ser un projecte viu, ha d’actuar en dues vessants. Per una banda ha de brindar l’oportunitat particular de poder realitzar un llibre de la vida personal, mitjançant records escrits, records orals, fotografies…, i al mateix temps, ha d’aconseguir que la suma de totes les experiències particulars teixeixin una xarxa de memòria global que aporti una visió de conjunt de cada moment històric. És voluntat del llibre de la vida poder fer aquest pas, de la microhistòria a la macrohistòria. Per aquest motiu el projecte s’adreça a tota la societat civil de manera transversal: persones, institucions, entitats i empreses.

Deixa un comentari