X Trobada d'Etnologia Marítima

Museu Marítim de Barcelona. Avda. de les Drassanes, s/n
Dijous 14 de juny, 16.30 h

Aquestes trobades es plantegen com unes sessions obertes a totes aquelles persones interessades en l’etnologia i la seva relació amb el mar i els diversos aspectes de la cultura marítima. Com en les anteriors ocasions, la trobada es presenta com una reunió d’intercanvi d’experiències i iniciatives a l’entorn de la recerca en aquest camp. En aquesta ocasió ens parlarà Fabio Ragone dels seus estudis sobre l’Emigració italiana al con sud: les imatges d’un segle de migracions de la ruta: Napols-Genova-Barcelona-Montevideo-Buenos Aires. Es tracta duna recerca d’abast ampli on analitza des de l’estètica i els missatges dels cartells promocionals de les navilieres, fins als lligams culturals entre origen i destí. A la trobada podrem centrar el debat en el viatge, l’escala a Barcelona i la travessa de l’oceà a partir de les vivències recollides en les entrevistes a emigrants que ha realitzat per la seva recerca.
Informació: Centre de Documentació Marítima del MMB. Tel. 933 429 920. Per a assistències cal confirmació a eliseucarbonell@gmail.com o bé a gonzalezsin@diba.cat.

Deixa un comentari