Mètode d'acordió diatònic

Marimon i Busqué, Francesc [2012 (1987)] Mètode d’acordió diatònic. Barcelona, DINSIC i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 130 p.

Vint-i-cinc anys després de la primera edició es reedita aquest llibre que, a banda de les partitures, conté un apartat amb la història dels acordions i una altra amb la descripció de variants presents en altres indrets del món. El capítol històric detalla el procés de supervivència d’aquest instrument en el món rural, àmbit en el què es van recollir modernament els temes que inclou l’obra.

Aquest mètode té la voluntat de facilitar l’aprenentatge a qui vulgui entrar al món de la música instrumental sense que calguin coneixements musicals. Per això cada nota de les partitures duu el número de l’acordió que cal prémer; les partitures estan totes enregistrades en els dos CDs que conté el volum.

Deixa un comentari