Brivalls de Cornudella: una dècada de castells al Priorat

Durant gairebé 10 anys (1976-1985), Cornudella de Montsant va comptar amb una colla castellera, els  Brivalls de Cornudella. Ara fa 30 anys, el dia 1 de novembre de 1982, van carregar el 3 de 7, la màxima fita assolida per la colla.

Ara fa uns mesos, uns joves del poble van pensar que valia la pena commemorar aquest aniversari i recuperar la memòria de la tradició castellera que hi havia hagut al poble i fer un homenatge als Brivalls. David Pallejà i Alba Cornudella s’han afegit a la recerca que des de feia temps desenvolupava l’etnòleg Salvador Palomar sobre el fet casteller al Priorat. Tot plegat ha permès recollir la història i significació que va tindre aquesta colla que va sorgir en una petita localitat d’una comarca d’interior i sense una tradició històrica castellera.

El proper 1 de novembre, coincidint amb el 30è aniversari d’aquest castell i, també, amb la data en què la colla celebrava el seu dia, s’encetaran un seguit d’actes d’homenatge.

A la 1 del migdia, davant de l’Ajuntament, els Amics dels Brivalls faran un pilar d’homenatge i altres construccions a càrrec dels Amics dels Brivalls. A continuació s’inaugurarà l’exposició “Brivalls de Cornudella: una dècada de castells al Priorat”, que es podrà visitar fins el 4 de novembre a la sala d’exposicions municipal. A les 7 del vespre, al local La Renaixença, es projectarà un audiovisual inèdit dels Brivalls del 1976 i un mostrari de fotografies de la ,.

Data: 1 de novembre

Lloc: Cornudella de Montsant

Organitza: col·lectiu Amics dels Brivalls, amb la col·laboració de Carrutxa i amb el suport de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant.

Deixa un comentari