VIII Trobada d'Estudiosos del Montseny

Els dies 22 i 23 de novembre es va celebrar la VIII Trobada d’Estudiosos del Montseny,  a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, sota l’organització de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i la Universitat de Girona. Hi van assistir 107 persones i s’hi van presentar 51 comunicacions entorn als blocs temàtics d’història i arqueologia, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, turismes, geografia, climatologia i hidrologia. Les trobades han evidenciat la riquesa, diversitat i singularitat del patrimoni montsenyenc; així com la intensa i perllongada vinculació entre Montseny i el món científic.

Dins de l’àmbit de la recerca etnològica destaquem:

A. Sanitjas, N. Vicens, M. Guirado, J. M. Gomis:  Recuperació de pastures i millora de la biodiversitat de la finca de Matagalls

M. A. Bonet, J. Ca. Villalonga:  Fitotoponímia del Montseny. Aspectes botànics, etnològics i lingüístics

H. Escolà, E. Noguera, J.M. Panareda, M. Boccio: Bases per a l’estudi de la fitonímia i fitotoponímia del Montseny. El cas de la Garriga

J.M. Panareda, J. Masnou, M. Boccio: El paisatge a l’entorn del Molí de Rosquelles (Viladrau, Montseny)

J. Pujantell, M. Boada, D. Varga:  La demografia com a component del canvi global a escala local. El creixement demogràfic i la regressió del poblament rural en masos: un cas d’estudi al Baix Montseny

F. Estrada, G. Font, J.Mateu, J. Tura, S. Pujadas, X. Roigé:  Mirades al Montseny. Una aproximació als processos de patrimonialització

Deixa un comentari