Remeis tradicionals a la Costa Brava


Llibreria 22. C. de les Hortes, 22, Girona
Dilluns 18  de març de 2013, 20.00 h

Subirós Teixidor, Rosa M. (2012) Remeis tradicionals a la Costa Brava. Sant Vicenç de Castellet, Farell (Cultura Popular; 6). 126 p.

Nova presentació del llibre resultat de la recerca IPEC-Documentació “Inventari i catalogació dels remeis tradicionals als pobles de pescadors de la Costa Brava” (2008-2009), coordinada pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, i durant la qual es van entrevistar persones majors de 60 anys de tretze pobles diferents. Centrat en 23 afeccions, descriu la patologia, les causes, els símptomes i el tractament des del punt de vista “científic” i la manera de pensar, entendre i interpretar el procés salut/ malaltia/atenció, segons el model explicatiu popular, basant-se en el material recollit en les entrevistes i les converses. La presentació anirà a càrrec de l’autora i de Sílvia Alemany, directora del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

Rosa M. Subirós és diplomada en Infermeria, llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Màster en Antropologia Mèdica i Salut Internacional, amb una tesi de màster sobre el saber mèdic popular a la Costa Brava. En relació amb aquesta àrea ha publicat articles en diverses revistes: Argo (2009), Revista d’Etnologia de Catalunya (2010), Alberes (2010), Revista del Baix Empordà (2011), i Full d’Història local de l’Escala (2011).

Deixa un comentari