Trobada de Museus i Patrimoni de Pirineu

Trobada de museus i patrimoni del Pirineu
Trobada de musèus e patrimoni deth Pirenèu
Rencontres pyrénéennes des musées et du patrimoine
Encuentro pirenaico de museos y patrimonio

14-16 de novembre. Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà)

En els últims anys, nombrosos museus i centres patrimonials s’han convertit en veritables centres de dinamització social i cultural dels diferents territoris pirinencs.

Després d’un període d’importants inversions per a la creació i posada en marxa d’un gran nombre de museus i centres patrimonials, sovint de manera aïllada i sense relació entre si, cal que amb urgència es creïn estructures que permetin la connexió d’ aquest sector, per compartir experiències i generar estratègies de cooperació entre aquestes institucions. En aquest sentit, ja hi ha diversos precedents a la regió pirinenca, que advoquen per la necessitat de crear xarxes de col•laboració a nivell local , nacional o internacional:

– L’organització de diverses xarxes regionals en el territori català, alguns ja sòlids i experimentades com la Xarxa de Museus Lleida i Aran, o la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran, que en els últims anys han treballat conjuntament per proposar productes turístics comuns, per aconseguir una major visibilitat i, sobretot, per enfortir les funcions socials i territorials que es poden desenvolupar a partir del patrimoni.

Tenint en compte aquestes experiències, les restriccions econòmiques i les noves demandes socials que afecten el patrimoni natural i cultural, sembla apropiat organitzar una Trobada museus, ecomuseus i equipaments patrimonials per tal de reflexionar sobre les oportunitats que ens obre el treball en xarxa transfronterer, per als equipaments i els seus territoris, en el marc de l’Euroregió Pirineus Mediterrània i de la frontera pirinenca.

PROGRAMA

Lloc: Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Esterri d’Àneu

Contacte: 973626436 – ecomuseu@ecomuseu.com

Deixa un comentari