Fòrum de Recerca del Baix Ter

El Museu de la Mediterrània, a partir del Centre de Documentació del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, organitza el primer Fòrum de Recerca del Baix Ter. Una activitat que s’inclou dins el programa Cultura Viva 2013 de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya i pretén esdevenir un punt de trobada dels diversos professionals que realitzen investigacions multidisciplinars vinculades amb el territori del Baix Ter.

Tot i ser una trobada de professionals el Museu de la Mediterrània té la voluntat de donar a conèixer i difondre aquestes recerques a tota la societat. En aquest sentit, el Fòrum de Recerca és una activitat pública i oberta a totes les persones interessades en el coneixement del Baix Ter i amb la voluntat que els resultats dels estudis, treballs i recerques realitzades tornin al territori i siguin coneguts per tota la seva gent.

Lloc: Museu de la Mediterrània, c/Ullà, 31. Torroella de Montgrí

Data: Dissabte 16 de novembre, a les 10,30h

Més informació: Museu de la Mediterrània. Telf. 972.75.51.80

Programa

• 10:30h Conferència: Canvis en la hidrologia modulats per l’home i els seus efectes en la comunitat aquàtica, a càrrec de Xavier Quintana, Director de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis.

• 10:55h Conferència: Veracitat del Patrimoni Oral i el Patrimoni Documental. L’exemple de la Primera Guerra Carlina a l’Escala (1833-1840), a càrrec de Jordi Gallegos, historiador.

• 11:20h Conferència: La recollida i la interpretació de dades meteorològiques a l’Estartit, a càrrec de Josep Pascual, meteoròleg.

Pausa

• 12:15h Conferència: La Dansa de la Mort de Verges des d’una perspectiva comparada, a càrrec de Salvador Vega, historiador.

• 12:40h Conferència: L’Arxiu Municipal: un patrimoni documental per estudiar la nostra història local, a càrrec d’Enric Torrent, historiador i arxiver municipal.

• 13:00h Visita comentada: Vicenç Bou, símbol del nostre patrimoni musical, a càrrec d’Oriol Oller, musicòleg, director de l’escola de cobla Conrad Saló de la Bisbal d’Empordà.

Deixa un comentari