Acte de presentació del curs acadèmic de l'Institut Català d'Antropologia

De l’optimisme identitari a la producció de la diferència: discurs, traducció, Àsia Oriental“, per Blai Guarné (Grup de Recerca InterAsia, Universitat Autònoma de Barcelona) amb la rèplica de Carles Prado-Fonts (Grup de Recerca Alter, Universitat Oberta de Catalunya)

Presentarà l’acte Jofre Padullés, vice-president de l’ICA

Organitza: Institut Català d’Antropologia

Lloc: Institut d’Estudis Catalans, Sala Pi i Sunyer, carrer del Carme 47, Barcelona.

Entrada lliure

En les darreres dècades l’estudi antropològic del Japó ha passat del paradigma de la homogeneïtat en la descripció d’una societat caracteritzada com culturalment uniforme, al desenvolupament d’un paradigma de la complexitat en l’aproximació crítica a una realitat multiètnica i estratificada on la diferència reclama un lloc constitutiu. Aquest viratge ha portat a la problematització de la formulació identitària mateixa en l’estudi cultural. A partir de la consideració d’aquest procés, plantejarem una reflexió oberta sobre l’empresa de la traducció cultural i literària de l’antropologia i la traductologia modernistes, fent especial èmfasi en la circulació de les idees d’“identitat”, “llengua” i &ldq uo;cultura” en els seus projectes intel·lectuals.


Deixa un comentari