La dona tornera a la Vall del Ges

Dins dels actes del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Torelló i el Museu de la Torneria organitzen l’activitat que porta per títol ‘La dona tornera a la Vall del Ges’.
L’acte es dividirà en tres parts. En primer lloc, l’historiador Gerard Verdaguer presentarà l’estudi ‘La dona tornera a la Vall del Ges a l’any 1936’, una anàlisi comparativa de la presència de les dones en els tallers de torneria de mitjans del segle XX.

Posteriorment, s’obrirà un col·loqui de dones torneres amb set casos diferents que il·lustraran el paper de la dona a les torneries de la Vall del Ges, des de 1940 fins l’actualitat. Hi participaran explicant la seva experiència Maria Mercè Reig, Maria Pilar Àvila Plana, Emília Verdaguer Bonay, Rosa Font Gumfaus, Avelina Luis Armengol, Dolores Caballano Mingorance i Agnès Vilaseca Padrós.

Per acabar, intervindrà Isona Passola Vidal, productora, guionista i presidenta de l’Acadèmia del Cinema en Català que parlarà sobre la dona treballadora i els records familiars de la fàbrica Vidal.

En acabar l’acte es farà una visita guiada al Museu de la Torneria.

Data: 24 de novembre de 2013 a 10.30h

Lloc: Museu de la Torneria, c/ de la Pau 12-14, Torelló

Per a més informació: 93 850 54 98 o info@museudelatorneria.cat

Deixa un comentari