Itineraris de vida: dones compromeses a Catalunya

Exposició ’Itineraris de vida: dones compromeses a Catalunya’

L’exposició recupera i difon la memòria 12 dones que van ser totalment invisibles i silenciades durant el període de la Guerra Civil i el franquisme. El proper 14 de gener, a les 18h, a la seu de l’ICD, tindrà lloc una visita guiada a càrrec de Mary Nash, coordinadora de la mostra i catedràtica d’Història de la Universitat de Barcelona

L’exposició “Itineraris de vida: dones compromeses a Catalunya”, organitzada per l’Institut Català de les Dones i l’associació de DonesLid, recupera i difon la memòria 12 dones que van ser totalment invisibles i silenciades durant el període de la Guerra Civil i el franquisme. La recuperació, a través de la seves biografies i itineraris de vida, impulsa un reconeixement moral i contribueix a la memòria col·lectiva cívica i democràtica des de l’equitat de gènere.

La mostra, coordinada per la Catedràtica d’Història de la Universitat de Barcelona, la Doctora Mary Nash, consta de 13 plafons amb 12 biografies de vida de dones que han tingut un paper rellevant en la nostra història però que, durant molts anys, han estat silenciades.

Les protagonistes són: la cantant Conxita Badia i Millàs, la modista i professora Maria Dolors Bargalló i Serra, la supervivent dels camps nazis Neus Català i Pallejà, la primera aviadora Mari Pepa Colomer i Luque, la psicòloga Júlia Coromines i Vigneaux, la política i feminista Enriqueta Gallinat i Roman, l’escriptora Ana María Matute, la periodista María Luz Morales Godoy, l’activista i feminista Teresa Pàmies i Bertran, l’escriptora, activista i poeta Joana Raspall i Juanola, l’actriu Margarida Xirgu Subirà i la primera alcaldessa democràtica Nativitat Yarza i Planas.Es pot veure a la seu de l’Institut Català de les Dones a Barcelona (Plaça Pere Coromines, 1), de dilluns a divendres, de 10 a 14h, fins al 20 de febrer.

Visita guiada

El 14 de gener, a les 18 hores, tindrà lloc una visita guiada a l’exposició a càrrec de la coordinadora i Catedràtica d’Història de la Universitat de Barcelona, Mary Nash.

Deixa un comentari