Cançons de pandero al C.A.T.

Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius, Gràcia, Barcelona.

Ja es pot visitar la mostra “Cançons de pandero” a Barcelona, al CAT-Centre Artesà Tradicionàrius, Travessia de Sant Antoni, 6-8 (plaça Anna Frank); Una exposició de la Xarxa de Cases de la Festa realitzada pel Museu Etnològic de Barcelona.

Les cançons de pandero o cançons de tambor varen ser molt presents a Catalunya al segle XIX i principis del XX. Les cantaven les dones i, gairebé sempre, com a majorales de la Confraria del Roser. Ara el pandero quadrat té una nova vida, una nova dimensió. És un element de retrobament amb la tradició, de nova identitat, de recreació musical i social en les mans i les veus dels sonadors i sonadores, investigadors i creadors. A diversos museus hi ha panderos que són una joia, però sobre tot se’l pot sentir bategar clar i català a festes populars, a concerts i a trobades de taberna.

Deixa un comentari