La Festa de la Llordera de Torà

Dilluns, 1 de febrer, a les 19:30 h.

Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida. (C/St. Martí s/n. Baixos de l’Església de Sant Martí)

En aquesta nova sessió de Diàlegs Culturals, organitzada per l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix, es parlarà de celebracions de Carnaval centrant la xerrada en la Festa de la Llordera de Torà, que anirà a càrrec dels membres de l’Associació del Brut i la Bruta.

Aquesta diada carnestoltesca té el seu origen en l’antiga festa de la Llordera, una celebració popular de Torà, que es duia a terme el dia de Dijous Gras, anomenat també Llarder o Llorder, d’on li ve el nom. Aquesta antiga celebració està documentada, almenys, des de mitjans del segle XVIII i desaparegué a mitjan segle XX a causa de la Guerra Civil de 1936 i posterior Franquisme. No serà fins l’any 1990 quan un grup de joves toranesos iniciarà la recuperació contemporània de la festa.

Aquí trobareu tota la informació sobre la celebració que té lloc aquest cap de setmana, 30 i 31 de gener.

Deixa un comentari