Homenatge a l’arquitecte Josep Mora

Més d’una trentena d’artistes i entitats relacionades amb l’arquitecte i activista cultural Josep Mora, que va morir l’any 2012, van presentar el passat dissabte 16 de gener a la seva localitat natal, Les Pallargues, la publicació Josep Mora Castellà. Activista de l’art i de l’arquitectura popular, la qual és testimoni de l’any que es va dedicar a la seva persona (2013-2014).

Una iniciativa sorgida del Grup de Recerques de les Terres de Ponent (GRTP), on cada artista i entitat aporta la seva obra o escrit en què expressa la relació que va tenir Josep Mora amb el territori. 

Inicialment, al desembre de 2013 es va inaugurar al castell de Concabella l’exposició  Art, natura i arquitectura, que va itinerar per Lo Pardal d’Agramunt, la Biblioteca de Lleida, el Museu Comarcal de l’Urgell, la Fundació Tekhnikós de Verdú, el Museu Comarcal de Cervera, la galeria La Cerverina d’Art i el castell de la Cardosa).

A l’acte també es va presentar el volum corresponent a l’11è curset d’arquitectura popular amb el títol: La modernitat, un projecte mal entès?, a càrrec de la historiadora Carme Bergès.

Deixa un comentari