Cortines

Museu de la Pauma
C. Clavell, 52, Mas de Barberans


A partir d’un estudi impulsat pel Museu de la Pauma, sabem que tradicionalment al Baix Ebre i Montsià es feien cortines de sàrsia, de roba de sac, de jonquet, d’escorça de baladre, de puros de bova, de canyís, de panís per fer cortines, de canutets de diari, de xapes, de tires de plàstic, de canuts de plàstic, entre d’altres material (vegeu Ports i Mans).

Amb la col·laboració dels artistes cistellers Mònica Guilera i Tim Johnson es van crear cortines amb fibres vegetals de l’entorn més proper a l’exposició “Ports i Mans”. Enguany han  dissenyat un nou pojecte de creació col·lectiva. Durant sis sessions al llarg de l’any els participants crearan la seva propia cortina combinant diferents fibres vegetals i diferents tècniques.

Inscripcions

Deixa un comentari