Assaig sobre l’exotisme

12963839_1763410083882706_1076596848103322796_nPresentació del llibre de Victor Segalen Assaig sobre l’exotisme. Una estètica de la diversitat.

Lloc: Llibreria Calders (Passatge de Pere Calders, 9. Barcelona

Data: 5 /4/2016, 19:30h

Hi intervindran: Manuel Delgado, antropòleg; Ricard Ripoll, poeta i traductor; Manuel Guerrero, assagista i crític i Joan Puigdefàbrega, traductor de l’obra

Segalen, Victor. Assaig sobre l’exotisme. Una estètica de la diversitat. Palma: Lleonard Muntaner Editor, 2015, 117 p.

El 1902, el primer destí com a metge de la marina va dur Victor Segalen a Tahití just després de la mort de Paul Gauguin. El viatge mateix i la descoberta de l’obra que deixava el pintor, que ell va contribuir a preservar i ordenar, li varen obrir les portes d’una interpretació personal del món, crítica amb el colonialisme i la literatura de viatges del seu temps. Aquesta interpretació, que va anar elaborant al llarg de posteriors expedicions, sobretot a Xina, es fonamentava en una actitud d’assaborir la diversitat más que no pas a intentar assimilar-la. El projecte inacabat d’escriure un “Assaig de l’Exotime”, que va començar en el primer viatge a Tahití i no va abandonar fins a la seva mort el 1919, va deixar un grapat de notes disperses que varen ser publicades per primer cop l’any 1955. Per l’interès que conserven en l’actualitat, s’han succeït diferents edicions des d’aleshores, a les quals s’afegeix avui aquesta versió en català.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s