A propòsit de l’obra de Pierre Bourdieu

erapi-web-cabecera-100pxCurs «Por una ciencia social comprometida: a propósito de la obra y el obrar de Pierre Bourdieu» (6 h)

27 i 28 de juny, de 17.00 a 20:00h.

Organitza: ERAPI – Laboratori Cooperatiu de Socioantropologia i Grup de treball en “Socioantropologia dels mons contemporanis” de l’Institut Català d’Antropologia (ICA)

Professor: Dr. Enrique Santamaría

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer, Institut d’Estudis Catalans, c/ del Carme, n. 47, Barcelona

Pierre Bourdieu és un dels pensadors i investigadors socials més destacats de la segona meitat del segle XX i, des del nostre parer, una referència totalment ineludible en la construcció d’una perspectiva socioantropològica que, a més de diluir les fronteres entre les diferents ciències socials, estigui oberta a l’adisciplinar.

A partir del visionat del documental La sociologia és un esport de combat de Pierre Carles (2002), el curs pretén endinsar-se en l’obra i el compromís de Pierre Bourdieu per comprendre i transformar el món social. Serà l’ocasió, doncs, d’apropar-nos a la visió que aquest autor té sobre l’ofici de científic social així com a algunes de les seves principals idees i conceptes (ruptura i vigilància epistemològiques, violència simbòlica, reproducció social, capital cultural, habitus, estratègies de distinció, dominació masculina, argúcies de la raó imperialista, essència i conseqüències del neoliberalisme, camp de poder, entre d’altres).

En suma, en el curs es pretén reflexionar sobre la importància i l’abast, tant de caràcter científic com polític, d’un autor que es pregunta i que intenta intervenir de diverses maneres sobre com es mantenen i reprodueixen les desigualtats i les dominacions en els mons socials contemporanis, i en particular quin paper exerceixen en això l’educació, la cultura i la ciència.

INSCRIPCIÓ

Tipus i Preus d’inscripció:

General:   25 €

Reduïda:  20 € (per a socis i sòcies de l’ ICA, estudiants, aturats i jubilats)

Inscripció:

Per formalitzar la inscripció s’ha d’omplir i enviar la fitxa de reserva de plaça: https://goo.gl/xcsGmj

El pagament de la inscripció s’ha de fer al número de compte de l’Ass. ERAPI: CAIXA D’ENGINYERS ES57 3025 0001 11 1433507813 (fent constar nom, cognoms i títol del curs)

També es por fer en efectiu a la secretaria de l’ICA: c/ Casp, nº 43, bajos 1ª – (ECOS Grup Cooperatiu) Barcelona 08010; en aquest cas es recomana trucar per tel. abans de passar.

La reserva de plaça té una durada de 5 dies, termini desprès del qual si no s’ha realitzat el pagament de la inscripció aquesta reserva caducarà.

Es lliurarà certificat d’assistència i d’aprofitament.

Places limitades.

INFORMACIÓ

ERAPI – Laboratori Cooperatiu de Socioantropologia

grupo.erapi@gmail.com

Institut Català d’Antropologia (ICA)

Tel 93 171 37 70

secretaria@antropologia.cat

COL·LABORA

Institut d’Estudis Catalans (IEC)

Deixa un comentari