Goigs de Pasqua. Els Tranquils d’Esclet (Cassà de la Selva)

Goigs de Pasqua. Els Tranquils de l’Esclet, Cassà de la Selva. Barcelona, Departament de Cultura (Fonoteca de Música Tradicional Catalana. Sèrie 1; vol. 5), 2016.

Els goigs de Pasqua era una activitat de recapte que tenia lloc durant aquesta època de l’any, on el cant era fonamental. La duien a terme homes joves (generalment adolescents o fadrins que encara no s’havien casat) que consistia en un recorregut per les cases dels veïnats per demanar aliments a canvi de cantar-los unes cançons pròpies de l’ocasió. Aquests cants permeten reconstruir un imaginari religiós popular ampli i diversificat: els goigs dels sants rellevants de la comarca, els cants de la devoció mariana i també els que presenten elements profans, tot i que força coincidents amb la moral catòlica. El CD recull 18 cançons interpretades pel grup Els Tranquils d’Esclet, de Cassà de la Selva (Gironès), el grup sobre el que es basà la recerca de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya Els caramellaires de Cassà de la Selva, realitzada per Jaume Ayats i Gianni Ginesi l’any 2002. Podeu adquirir-lo a la Llibreria en línia de la Generalitat de Catalunya.(*)

Vegeu-ne la informació detallada al catàleg de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

(*) En el moment de ser publicat aquest post encara no estava a la venda. Si quan hi accediu encara no està disponible, poseu-vos en contacte amb l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (tel. 93 292 54 00).

Deixa un comentari