Llibre de la X Trobada de Pedra Seca

El Pinós, Vinalopó Mitjà

Un dels actes de la XI Trobada Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional fou la presentació, per part de Clara Isabel Pérez, del llibre que recull les ponències i comunicacions de l’anterior Trobada, que es va fer al Pinós, del 18 al 20 d’octubre de 2019.

El llibre l’ha editat l’Ajuntament del Pinós, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional (APSAT) i de FedinesPV. Recull les 35 ponències i comunicacions, a més de la informació dels 6 pòsters presentats. Consta de 319 pàgines.

Està estructurat segons els apartats en els que es va definir la Trobada:

BLOC 1: “Gestió patrimonial de la pedra seca: Experiències públiques i privades abans i després de la declaració de la UNESCO”. 1 ponència i 4 comunicacions.

BLOC 2: “Construir en pedra seca hui. Ofici i alternatives d’ocupació. Experiències realitzades per a la recuperació de l’ofici, formació i eixides professionals de la tècnica de la pedra seca. Noves construccions i restauració”. 1 ponència i 6 comunicacions.

BLOC 3: “Pedra seca heretada. Estudis de patrimoni material i immaterial, conservació, eines innovadores…”. 1 ponència i 13 comunicacions.

BLOC 4: “El futur de la pedra seca. Revaloració del patrimoni cultural: turisme, educació, medi ambient, agricultura…”. 1 ponència i 12 comunicacions.

Finalment hi ha el resum de la taula rodona de margers (del País Valencià, Catalunya i les Illes).

Per adquirir aquest llibre cal contactar amb: Clara Isabel Pérez (archivog@pinoso.org)

Deixa un comentari