Transhumàncies del segle XXI

Transhumàncies del segle XXI és el resultat d’una recerca etnològica desenvolupada per Elisabet Nadal, Juan Ramón Iglesias i Ferran Estrada els anys 2005-2008 en el marc de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya que impulsa el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i ha comptat amb el suport del Consorci del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí.

L’exposició  segueix la cabanera des de les finques d’hivernada al pla de Lleida fins a les pastures d’alta muntanya a l’Alta Ribagorça. L’objectiu és donar a conèixer al gran públic una activitat, la transhumància, que en el passat havia estat un element clau de l’economia, la societat i la cultura de moltes zones del nostre país i que avui, malgrat haver disminuït el seu pes, continua tenint una importància econòmica, ecològica i simbòlica en determinades comarques.

D’aquesta manera es vol contribuir al coneixement de la situació actual de la ramaderia ovina i la transhumància a l’Alta Ribagorça i a trencar els estereotips sobre el món rural, la ramaderia i els ramaders.


Lloc:
Museu Etnològic del Montseny , Arbúcies

Data: del 7 de juny al 3 de juliol

Més informació

Deixa un comentari