Les colònies d'infants evacuats

Amb motiu d’escaure’s setanta-cinc anys de l’inici de la Guerra Civil espanyola, l’Arxiu Històric de la Universitat de Barcelona publica l’exposició virtual Les colònies d’infants evacuats, a partir de materials de la col·lecció fotogràfica Delegación Española de la Infancia Evacuada. La mostra té la voluntat de contribuir a l’estudi i difusió de l’organització de colònies infantils per part del govern central republicà, dins i fora de l’estat espanyol, fet cabdal pel benestar dels nens i nenes que van viure la Guerra Civil espanyola.

La col·lecció fotogràfica consta de tres àlbums, dos de “Colonias en Francia” i el tercer de “Colonias del Extranjero“. Al seu interior les fotografies están agrupades per les poblacions on es trobaven les colònies, amb un total de 173 fotografies.  

Les imatges mostren nens i nenes de totes les edats en la seva vida quotidiana a les colònies. En el conjunt dels tres àlbums podem reseguir totes les tasques i activitats fetes al llarg d’un dia: llevar-se, rentar-se, menjar, estudiar, anar a classe, jugar, cantar, etc. A través de les fotografies es poden veure també part de les instal·lacions de les colònies: les habitacions, els menjadors, les aules, els jardins i patis, els exteriors, etc.

Deixa un comentari