80 anys de pell a Vic 1930-2010

El 19 d’abril es presenta el llibre 80 anys de pell a Vic, recentment publicat pel Patronat d’Estudis Osonencs. El llibre és el resultat d’un projecte d’investigació sorgit d’un encàrrec del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura dut a terme pel Gremi d’Adobadors, amb l’objectiu principal de documentar i analitzar la història recent del ram de la pell a Vic així com la documentació de la maquinària, les eines i els processos de treball associats a aquesta activitat. L’ofici de la pell està documentat a Vic ja des del segle XII, i fou una important activitat econòmica per la ciutat i la comarca d’Osona fins gairebé finals del segle XX.

Actualment, però, ha reaparegut amb força des de la seva vessant patrimonial. La zona de les Clotes, l’actual barri de les Adoberies de Vic, fou declarada el 2009 Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Zona d’Interès Etnològic.

Data i lloc de la presentació: 19 d’abril, a les 19.30h. Temple Romà de Vic.
Participants: Antoni Ylla-Català, Antoni Riera i Elisabet Ylla-Català com autors del llibre, i el periodista Albert Om.

Deixa un comentari