Descobreix el drac

Per Sant Jordi, Carrutxa porta a Cornudella de Monsant (Priorat) el seu programa de divulgació Descobreix el drac, després de 3 anys de desenvolupar-lo a Reus.

Aquesta activitat sobre el bestiari fantàstic a l’arquitectura està format per una exposició itinerant (adreçada a tots els públics) i una conferència amb projecció d’imatges, que en aquest cas s’ha adaptat als nivells de Primària i Secundària. S’hi donaran a conèixer les característiques i atributs tant d’aquells animals fantàstics (dracs, serpents, bèsties híbrides…) com d’aquells animals reals –com ara àligues o llegons– a qui se’ls atribueixen propietats fabuloses segons la creença popular. Tot plegat, acompanyat d’imatges recollides d’elements decoratius arquitectònics –trucadors, arcs de balcó, gàrgoles– de pobles del Priorat, principalment. L’activitat es complementa amb un mapa de la vila de Cornudella on hi ha ubicats més d’una desena d’elements i que pot ser un recurs perquè els xiquets i xiquetes els localitzin dins de la trama urbana.

A més, les persones interessades en aquest projecte poden accedir de manera gratuïta als recursos didàctics generats a través del lloc web de l’entitat (http://www.carrutxa.cat/drac).

Aquesta activitat forma part de l’activitat de Carrutxa com a antena de l’Observatori per a la Recerca Etnològica a Catalunya.

Dates i llocs: Exposició: Sala d’Exposicions municipal, diumenge 22 i dilluns 23. Conferència: dimarts 24, a les 3 de la tarda, per als grups d’alumnes de l’Escola Dr. Aiguadé i Piñol i del SIN Montsant de Cornudella.

Organitza: Carrutxa, amb el suport de l’Ajuntament de Cornudella de Monsant

Deixa un comentari