El silenci dels telers

Can Pasqual. C. dels Cavallers, 26, Esparreguera
Divendres 28 de juny, 19.00 h

MONTELLÀ i CARLOS, Assumpta (2012) El silenci dels telers. Ser dona a les colònies tèxtils catalanes. Barcelona, Ara Llibres.

El silenci dels telers ens aproxima a la vida de les colònies tèxtils de Catalunya a través de 21 testimonis femenins, dones i nenes, que evoquen, des de punts de vista i records molt diferents, com era la vida a les colònies. N’hi ha que mantenen el record amarg, la duresa i la fatiga, l’explotació. D’altres es queden amb la bondat d’alguns amos, amb l’enyorança d’una vida en un ambient segur. Memòries contraposades moltes vegades, que enriqueixen la novel·la, tant en el seu to més crític com en el record elogiós. Montellà, qui ja va aconseguir gran èxit amb la seva obra La Maternitat d’Elna, obvia qualsevol testimoni masculí per la voluntat de ressaltar el paper de les dones en aquesta segona industrialització catalana. La historiadora afirma que les dones aguantaven el 80% de la producció, una dada poc ressaltada fins ara en la historiografia de les colònies tèxtils. Presentació a càrrec de Núria Valldeperas, regidora de Cultura i Festes i Política Lingüística, Àngels Massip, membre del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i Assumpta Montellà, autora del llibre.

Informació: Ajuntament d’Esparreguera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s