Presentació del Drac de Torroella

Aquest dissabte 20 d’abril es presentarà a Torroella de Montgrí el Drac de Torroella, una figura de l’imaginari festiu torroellenc que es recupera.

L’entitat torroellenca Amics dels Gegants i dels Capgrossos de Torroella de Montgrí fa mesos que treballen en la recuperació per a l’imaginari festiu de Torroella de Montgrí, de la mítica figura del drac. Existeixen referències històriques de 1666 que parlen de la necessitat de donar refresc al seguici que fa ballar el gegant i el drac de Torroella. Això ens fa pensar que Torroella de Montgrí tenia ja al segle XVII la figura del drac.

A partir d’aquestes referències, el Drac de Torroella s’inspira en un drac de tipus heràldic medieval, amb les ales clàssiques i les escames de color daurat i grana que recorden l’escut de la vila de Torroella de Montgrí. La morfologia d’aquesta bèstia recorda la simbologia del territori del Baix Ter.

La construcció del drac s’ha fet als tallers de la Dolors Sans a Vilafranca del Penedés.

Lloc: Torroella de Montgrí

Dia: dissabte 20 d’abril. A les 19.30 conferència de presentació. A les 22h cercavila pels carrers de la vila.

Més informació: Museu de la Mediterrània

Deixa un comentari