Iaia. Memòria històrica

Activitat: TEATRE-FÒRUM.

Data: 18/05/2013 12:56 al 08/06/2013 12:56

Organitza: Laboratori d’Anàlisi del Pensament Creatiu. Grup de treball adscrit a l’ICA – Institut Català d’Antropologia.

Dies del Teatre-Fòrum: Dissabtes – 18 – 25 de Maig – 1 – 8 de Juny

Objectiu d’aquesta activitat: Dins dels nostres objectius de recerca sobre el pensament creatiu en l’individu i la societat obrim aquest fòrum de debat com una porta oberta per conèixer les preguntes que s’efectua la societat (en aquest cas l’espectador) davant un objecte de coneixement (el document etnogràfic transformat en una representació escènica), a partir d’aquí (la representació escènica) podrem trobar en aquest espai de debat les reaccions de la societat (l’espectador), les preguntes que efectua, les emocions que rep, els seus sentiments i tot un etc. sobre la comunicació escenogràfica com a document de denuncia social.

Lloc del Teatre-Fòrum amb la col·laboració de:

SALA FÉNIX. Espai polivalent de teatre i exposicions.

c./ Riereta, 31, 08011 – Barcelona.


Fòrum de debat sobre l’obra: Iaia: Memòria històrica

Autora del document etnogràfic y la representació teatral:

ALBA VALLDAURA. Llicenciada en art dramàtic. Institut del Teatre. Actriu professional.

Sinopsi de l’obra: De i amb: Alba Valldaura. L’Obra comença amb el personatge de l’àvia, asseguda en un balancí, mantenint un diàleg amb un interlocutor imaginari, Oriol; l’infermer que la cuida. Fent-li preguntes com; quan vindran els meus néts a veure? Quan mengem? Perquè porto bolquers? Ens anem situant en l’espai on es troba aquesta àvia i la seva solitud. A poc a poc, aquesta àvia, va recordant passatges de la seva vida.

Es tracta d’un monòleg interpretat per Alba Valldaura a partir de la història real de la seva àvia, una dona de 95 anys que a través de la néta recorda diversos moments de la seva vida. A través dels records de la protagonista, l’espectador descobreix passatges de la República o de la Guerra Civil, dos dels moments culminants del relat històric.

Malgrat les malalties pròpies de l’edat o la soledat, l’àvia explica la seva vida coincidint sovint amb la memòria col·lectiva i amb la qual l’espectador s’hi identifica. L’obra també és un reconeixement al patiment col·lectiu del passat més recent.

DOCUMENTS DE CONSULTA SOBRE L’OBRA.

http://www.iaiamemoriahistorica.com/p/iaia.html

http://www.youtube.com/watch?v=GYNtIJF_MHY

Per a mes informació sobre el Teatre-Fòrum:

LABORATORI D’ANÀLISI DEL PENSAMENT CREATIU.

Correu electrònic: projecte.creatiu@gmail.com

Per a assistir a aquest acte es recomana reservar les entrades:

http://www.salafenix.com/reservas/

Arxius relacionats:
TeatreForum. IAIA. MEMÒRIA HISTÒRICA.pdf (397Kb)

Deixa un comentari