El plor de la gasela

Canal 33
Dissabte 17 de maig, a les 22,00 h

Des de 2005, quan va rebre una beca del Departament de Cultura per a la realització— d’una recerca sobre el patrimoni etnolò˜gic de Catalunya, la documentalista mexicana Maritza García s’ha endinsat en la comunitat pakistanesa de Barcelona per conèixer la vida de tres immigrants del Punjab arribats a la ciutat l’any 2003. El documental mostra com una copisteria esdevé el cau on construeixen els seus somnis, on curen les seves desil·lusions i on es confessen a través de les poesies urdús (gaseles), que ells mateixos componen -el seu mitjà catàrtic per excel·lència-. Per aquest canal, els tres despullen els seus sentiments sobre la immigració, la seva cultura, la cultura occidental i l’amor. En aquest temps que recull “El plor de la gasela”, alguns han anat fent el seu propi camí, complex i sorprenent, cap a la llibertat. El documental recull aquest llarg procés i mostra els seus triomfs i els seus fracassos en la societat occidental en què volen viure; en un barri que es transforma progressivament tant com ells i en una comunitat molt restrictiva com és la pakistanesa.

Deixa un comentari